Dutch Industrial Fasteners B.V. CALL NOW for more info: +31 (0)24 - 34 54 650
Profiel
Producten
Referenties
Databank
Contact
Home > Referenties > Energieopwekking Monday, 15 October 2018 11:43

Grootonderhoud warmtecentrale

Electrabel is een veelzijdige energieonderneming, actief binnen Europa met energieoplossingen voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Met 4710 MW opgesteld productievermogen is Electrabel de grootste producent van elektriciteit. Zowel in Europa als in Nederland groeit de organisatie door diverse overnames zowel in het segment van productie als binnen het zakelijke en consumentensegment.

Dankzij een kleine 1100 werknemers produceert Electrabel elektriciteit en warmte met moderne centrales die een hoog rendement hebben. Met 7 centrales realiseert Electrabel bijna 25% van de Nederlandse elektriciteitsbehoefte. Deze centrales zijn verspreid over heel Nederland en vragen natuurlijk ook het nodige onderhoud.  

Een maal per 10 jaar is grootjaarlijks onderhoud vereist. Dit betekent dat een hele productie-eenheid voor 9 à 10 weken stil ligt. In deze periode werken 3 ploegendiensten continue en worden alle kritieke boutverbindingen gecontroleerd op breuk, hardheid en blijvende rek. Vooral de rekbouten in de generatoren worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

In de centrale Bergum is het onderhoud eerder dan gepland uitgevoerd door interventie van een storing. Enige flexibiliteit in de planning was dus geboden, wat voor Dutch Industrial Fasteners betekende dat de rekbouten binnen enkele werkdagen geleverd diende te worden. De rekbouten, vervaardigd in 3 verschillende hoogwaardige materialen, werden middels onze eigen koerier op tijd geleverd. Voor toekomstig onderhoud houden we voor Electrabel diverse materialen op voorraad, zodat in onvoorziene noodgevallen snel gehandeld kan worden.